You are not logged in.

... ... ... ...

Dear visitor, welcome to Gladiatus Ba. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Monday, May 18th 2009, 6:13pm

Pravila Igre


Gladiatus.ba Pravila Igre
Sljedeće točke biti će valjane za sve
Provincije (Servere) na www.ba.gladiatus.gameforge.com .

Ukoliko sumnjate u bilo koju od navedenih točaka kontaktirajte Vašeg Game Operatora, na primjer na
IRC-Chatu ili putem supporta ( http://support.ba.gladiatus.gameforge.com ).

Ukoliko ste banani molimo Vas da jedino koristite support!

Upiti i pritužbe vezane uz korisnički račun individualca
biti će obrađeni jedino ukoliko vlasnik računa iste napiše zbog
pitanja privatnosti i sigurnosti podataka.I. Višestruki korisnički računi

Korištenje više korisničkih računa po serveru završetkom spajanja servera je dozvoljeno. Svaki pojedini korisnik pritom može imati koliko god korisničkih računa on to i želi po serveru pod sljedećim uvjetima:
 • Oba korisnička računa moraju bit označena kao "Multi" u opcijama profila svakog od multi računa
 • Svi korisnički računi taggani kao multi obavezno moraju imati iste e-mail adrese u opcijama
Svaki korisnik smije igrati na svakom svom korisničkom računu, uz navedena ograničenja:
 • Nije dopušteno mjenjati predmete između korisničkih računa
 • Nije dopušteno međusobno napadanje između korisničkih računa
 • Trgovina ili kontakt preko trećeg člana nije dopuštena (Računi koji nisu povezani ili računi suigrača)
Ukoliko navedena ograničenja budu prekršena, svi korisnički računi istog korisnika biti će kažnjeni sukladno prema kaznenom zakonu priloženom u pravilima igre.

Napomena: Igrač smije biti u savezu sa više svojih korisničkih računa, ukoliko su svi prethodno navedeni uvjeti zadovoljeni.

I.1 Dijeljenje IP adrese

Ukoliko dva ili više korisnička računa učestalo, ponekad ili stalno igraju sa iste mreže potrebno je obavijestiti Game Operatora bez iznimke. Kontaktiranje u ovom slučaju isključivo mora teći putem sistema za potporu: Support
Ukoliko igrate na istoj mreži zabranjeno je u potpunosti dolaziti u kontakt s drugim korisničkim računom(ima) na toj IP adresi.
To uključuje, ali nije ograničeno na:
 • Nije dozvoljeno napadati iste mete unutar vremenskog raspona od 6 sati
 • Nije dozvoljena trgovina između tih korisničkih računa
 • Nije dozvoljeno međusobno napadanje
 • Nije dozvoljeno dolaziti u kontak s računima preko trećeg člana (Trgovina uz pomoć prijatelja, itd.)
 • ...
Dozvoljena je igra iz istih saveza ukoliko Game Operator to prethodno eksplicitno ne zabrani.

Ukoliko igrači prestaju s igrom na istoj mreži, ukoliko mjenjaju svoje korisničke račune ili ako se radi o predaju računa, Game tim o tome mora biti obaviješten. U protivnom, pravila dijeljenja IP adrese će i dalje biti pravovaljana za navedene račune.

Ukoliko korisnik igra s mjesta gdje se jedna IP koristi za veliku količinu računala (radno mjesto, Internet kafići, Igraonice, ...), dužnost samog korisnika odnosno igrača je da prijavi dijeljenje IP adrese i da poduzme sve mjere kako bi izbjegao kršenje pravila dijeljenja IP adrese.

Napomena: Ukoliko se računi nalaze na istoj IP adresi, vlasnici računa trebaju paziti kako im postavke korisničkih računa nebi bile slične u visokoj mjeri ili identične. Ista IP adresa sama po sebi ne kategorizira korisnika kao multi (Višestruki korisnički računi), postoji nekoliko dodatnih elemenata koji su uzeti u obzir za svakog individualnog korisnika.

II. Dijeljenje korisničkih računa

Svaki korisnik ima pravo jedino na igru sa svojih korisničkih računa. Nije dozvoljeno dijeljenje računa sa drugom osobom/osobama. (Naprimjer: brat i sestra, muž i žena, prijatelji, ...)

Napomena: Bez obzira na to da li je korisnički račun dijeljen s nekim (Navedeno u primjeru) sa ili bez Vašeg saznanja - isto će biti kategorizirano kao dijeljenje korisničkog računa te sukladno tome i kažnjeno. Privatnost svakog kroisničkog računa je dužnost vlasnika istog, te bi iz tog razloga trebala biti osigurana u svakom trenutku.

III. Razmjena korisničkih računa

Razmjena korisničkih računa unutar jedno te istog servera može biti realizirana uz pomoć Game Operatora.
Razmjena korisničkih računa između 2 različita servera može biti realizirana uz pomoć Super Game Operatora ili od strane Game Admina.

Kako je svaki korisnički račun registriran na samo jednog korisnika sa fiksnom e-mail adresom, isti mora napisati ticket o razmjeni sa točne e-mail adrese kako bi se naknadno razmjena odbila ili prihvatila (Ovisno o zadovoljenim, odnosno ne zadovoljenim uvjetima). Ukoliko je razmjena korisničkih računa odrađena bez da se prethodno kontaktirao Game tim, bilo koji tip pritužbi vezan uz račune u tom slučaju neće biti obrađen. Nadalje, bilo kakav tip vraćanja računa ili vraćanje prethodnog stanja računa od strane Game tima neće biti na raspolaganju.

Podaci korisničkog računa nisu mjenjani od strane Game tima! Razmjena je realizirana isključivo između igrača koji žele izvršiti izmjenu. Dužnost Game tima je pratiti razmjenu te je na usluzi zbog sigurnosti i pravilne razmjene računa.

Korisnički račun koji je predan može biti ponovno predan 2 mjeseca nakon prethodne predaje.

IV. Bashing

Igrači mogu napasti bilo kojeg igrača koji je u njihovom rasponu po levelu do 5 puta dnevno, igra naknadno blokira mogućnost daljnjih napada (U provinciarum arenama nakon 5. napada daljnja pljačka računa više nije moguća).

Npr. Dnevno možete primiti do 10 napada, 5 kroz standardnu arenu te naknadno 5 kroz turmu. (Po serveru)

Međutim, igračima je dozvoljeno da napadaju bilo kojeg drugog igrača koji spada u dolje navedene kriterije, 2 puta dnevno:
 • Ukoliko je napadač 10 levela veći od levela obranioca (Napadačev level - 10)
 • Ukoliko obranioc napadaču ne daje Iskustvo ili Zlato
1. Napomena: Prva točka kriterija vrijedi za igrače ispod levela 100, dok se drugi dio odnosi na igrače iznad levela 100.

Npr. Igrač levela 100 ne može napasti igrača ispod levela 91, više od 2 puta dnevno.
Npr. Igrač iznad levela 100 može napasti igrača čija je razlika u levelima veća od 10. (Sve do trenutka dok isti prestane davati Zlato te Iskustvo)

Npr. Ukoliko napadač dobiva Zlato te Iskustvo od obranioca, može ga napasti više od 2 puta dnevno.

2. Napomena: Bashing se prijavljuje samo u slučaju 3. uzastopnog napada od strane igrača većeg levela! (Unutar jednog dana)

IV. Iznimke Bashingu

Samo napadi unutar standardne (normalne) arene računaju se kao Bashing. Napadi u Circus Turmi, Provinciarum areni te Circusu provinciarumu u ovom slučaju nisu razmatrani! U Turmi prilikom napadanja ne dolazi do ometanja u razvoju, u pogledu skidanja životnih bodova igrača. Isto tako svaki igrač može napustiti Turmu u bilo kojem trenutku kako bi izbjegao daljnje napade.

Ukoliko dva saveza uđu u rat, bit će dozvoljeno više od prethodno navedena 2 napada.

U tom slučaju dozvoljeno je čak i više nego 5 napada (Game tim uklanja Bashing) ukoliko je rat odobren. Rat traje sve do trenutka dok Game Operator isti ne završi, odnosno do trenutka dok uvjeti rata nisu zadovoljeni.

Međutim, kod same deklaracije i tijeka rata postoje pravila kojih se treba pridržavati:

V. Pushing


Pushing je zabranjen.

Pushing te Pulling su u suštini jedno te isti proces, samo u obrnutom smjeru. U svrhu ovog pravila korišten će biti termin Pushing kako bi se opisala transakcija u bilo kojem smjeru.

Pushing je definiran kao transfer zlata ili predmeta bez adekvatne naknadne za kupca ili prodavača. Unutar iste kategorije spadaju i konstantni napadi na istog igrača, kako bi se namjerno prebacile veće sume zlata.

Ograničenja vezana uz Pushing:
 • Predmeti ne smiju biti prodani za više od 5x njihove vrijednosti
 • Upotrebljivi predmeti (Hrana) mogu biti prodani za maksimalno 300 golda, sve do trenutka dok 5x vrijednost predmeta dozvoli prodaju za veću cijenu
  • Npr. Riba u vrijednosti od 1 zlatnika može biti prodana za maksimalno 300 zlatnika
  • Npr. Odrezak u vrijednost od 80 zlatnika može biti prodan za maksimalno 400 zlatnika (80*5 = 400)

 • Rijetki predmeti ne spadaju u navedenu kategoriju pravila o 5x vrijednosti. Svi predmeti koji spadaju u tu kategoriju mogu biti pronađeni ovdje: Lista rijetkih predmeta
 • Kupnja ili prodaja velikog broja predmeta od strane jednog igrača prema drugome može biti kategorizirana kao Pushing od strane Game Operatora
 • Kupnja te nadogradnja opreme putem Magusa Hermeticusa te naknadno vraćanje predmeta je najstrože zabranjena!
 • Nije dozvoljeno kupovati ni prodavati saveze!
 • Nije dozvoljeno dijeljenje pota osvojenog u areni ili bilo što povezano sa dijeljenjem zlata u bilo kojem smislu bez adekvatnog načina da se isto zaradi. Zlato koje osvojite je jedino Vaše.
 • Zabranjene su usluge poput plaćenika, pratitelja aukcija, te sličnih radnji za koje se igrači plaćaju zlatom.
 • Trgovina ili unaprijeđivanje predmeta putem drugog ili trećeg člana (učesnika u procesu Pushinga) je također zabranjena!
Iznimke pushingu:
 • Dozvoljeno je prodati precijenjen predmet kako bi se zaštitilo zlato. Ovaj proces poznat je kao Pakiranje. Zlato u svakom slučaju treba biti vraćeno od strane istih igrača(!) unutar perioda od 24 sata sa istim predmetom kojim je Pakiranje i započeto. Ovo je jedini dozvoljen način Pakiranja. Ukoliko postoji problem sa vraćanjem zlata, molimo Vas da putem supporta kontaktirate Game Operatora zaduženog za vaš server ovdje -> SUPPORT . To će pomoći kako nebi dobili neželjeni ban.
 • Nadogranja saveza - samo Gospodar ili admini saveza su zaduženi za nadogradnju istog. Nakon slanja ticketa te odobrenja od strane GOa, on će (Gospodar ili Admin) imati prava da skupit zlato od svih igrača te pokupi sve predmete u skladištu (ukoliko je to napomenuto) za samu nadogradnju. Samo jedna osoba može odraditi ovaj zadatak. (U ticketu su potrebni detalji: cijena nadogradnje, što se nadograđuje, u kojem vremenu) Bilo koja suma preko prijavljenje cijene nadogradnje mora biti donirana u Saveznu Banku.

V.1 Ograničenja savezničkog skladišta


4 Predmeta po danu [Oružja, Oklopi, Nakit, Pojačanja, Poboljšanja.]
Hrana može biti dana bez navedenog limita - ne spada u gore navedeni kriterij.
Primjeri:
 • Dozvoljeno je uzeti 1 kacigu i 3 komada oružja dnevno
 • Dozvoljeno je uzeti 4 plaćenika dnevno
 • Dozvoljeno je uzeti onoliko hrane koliko je igraču potrebno
Napomena: Svi predmeti koji su preuzeti iz skladišta služe ISKLJUČIVO za Vašu osobnu upotrebu! Ukoliko predmeti koji su preuzeti iz skladišta budu prodani na market bez ikakvog prehthodnog korištenja, radnja će biti kategorizirana kao Pushing - te kažnjena prema kaznenom zakonu.

Čišćenje Savezničkog skladišta je iznimka gore navedenim točkama. Međutim, treba osigurati nekolicinu stvari prije samog postupka:
 • Ticket mora biti napisan na: Support
 • Lista svih predmeta mora biti napisana i poslana.
 • Svo zlato koje je dobiveno mora biti isključivo donirano u saveznu banku, te naknadno izvještaj poslan na prethodno napisani ticket.
Pojašnjenje o vlasniku predmeta:
Bilo koji predmet koji izvadite iz skladišta, ukoliko ste njegov vlasnik - ne računa se u Vaš dnevni (tjedni) total preuzetih predmeta.
VLASNIK znači da ste Vi dodali predmet u skladište i da ćete Vi biti osoba koja će ga pokupiti natrag. Ukoliko je drugi igrač uzeo predmet koji ste postavili u skladište, on postaje vlasnikom predmeta. Ukoliko tada uzmete predmet od tog igrača, isti će biti uračunat u Vaš dnevni (tjedni) total.

Tijekom rata vrijedi:
Upotrebljivo i Poboljšanja moguće je uzimati bez navedenog limita. (Neograničeno, ovisno o potrebi)

Nadogradnja savezničkih zgrada:
Samo će jednom igraču biti dozvoljeno da preuzme svu opremu iz skladišta, proda te donira zlato u saveznu Banku. Prije samog postupka potrebno je napisati ticket kao što je objašnjeno u prethodnim točkama.

V.2. Pushing kroz borbe u areni

Transfer velilke količine zlata kroz organizirane izgubljene borbe kako bi pobjednik stekao nepravednu prednost treira se kao Pushing i kažnjava prema kaznenom zakonu za isti.

V.3. Prodaja kovačkih alata

Kovački alati su iznimka nad listom rijetkih predmeta iz razloga što ne postoji vrijednost kojom bi ih se ograničilo. Kako bi se odredila granica za prodaju istih, koristi se sljedeći set formula:

Brončani alati:
 • Level igrača * (1000 + 100 * level igrača)
Srebrni alati:
 • Level igrača * (1000 + 200 * level igrača)
Zlatni alati:
 • Level igrača * (1000 + 300 * level igrača)
Prodaja alata za cijene koje nadmašuju cijenu određenu prethodno navedenim formulama tretirat će se kao Pushing, te shodno tome naslijediti kazneni zakon spomenutog pravila.

VI. Eksploatacija bugova

Korištenje grešaka pronađenih unutar igre, ponašanja igre van standarnog (uobičajenog) načina ili korištenje bugova kako bi se ostvarila individualna ili grupna prednost nad ostalim igračima je strogo zabranjena i rezultirat će banom.
Eksploatacija bugova i grešaka može rezultirati banom4life te eventualnim smanjenjem bana ukoliko prekršaji nisu bili teški - odnosno ukoliko je isto odobreno od strane Game Admina. Namjerno izbjegavanje prijavljivanja te iskorištavanje bugova rezultirat će banom 4 life na svim korisničkim računima po serveru.

VII. Korištenje skripti

Korištenje programa kao sučelje između igrača i same igre je zabranjeno. Svaki drugi način automatizacije igre kako bi igrač stekao nepravednu prednost nad ostalima je strogo zabranjen.

Ovo uključuje ali nije ograničeno na:

 • Botove
 • Macro
Jedina iznimka navedenom pravilu su programi koju su eksplicitno dozvoljeni od strane GameForgea.

GameForge te Gladiatus.ba tim drži pravo da zatraži naknadu od igrača za učinjenu štetu zbog korištenja navedenih programa, te zbog troškova koji su ostvareni na Administrativnoj razini.

VIII. Spam

Bilo koja situacija (akcija) s ciljem zasićenja sučelja igrača je zabranjena bez obzira na korištenu metodu.

Ovo uključuje ali nije ograničeno na:

 • Spam putem privatnih poruka
 • Reklamiranje drugih igara ili sadržaja

IX. Sadržaj


Bilo kakav neprimjeren sadržaj koji može povrijediti integritet individualca je najstrože zabranjen. Standardi unutar okruženja same igre biti će postavljeni od strane Game tima kako bi se uskladila moralna prava svih korisnika. Ovisno o težini prekršaja autor se kažnjava prema kaznenom zakonu na određen odnosno neodređen period; Game tim odlučuje o težini samog prekršaja.

Cenzurirane poruke (koristeći *** i slično) ne štite autora poruke od kršenja pravila igre.

Game tim određuje što je uvredljivo, odnosno da li je sadržaj vrijedan kažnjavanja te ako je - kako kazniti igrače.

Ovo uključuje ali nije ograničeno na:
 • Privatne poruke
 • Opisi saveza, linkovi do neprimjerenog sadržaja, itd.
 • Opis igrača, linkovi do neprimjerenog sadržaja, itd.
 • Poruke za regrutaciju
Savezne poruke su isključene iz pravila. Gospodar te admini saveza odgovorni su za ponašanje pojedinaca unutar saveza te kontrolu i odredbu načinja izražavanja unutar samog saveza.

X. Jezik i ponašanje unutar igre

Ovo je Balkanska domena.
Shodno tome službeni jezici domene su: bosanski, hrvatski, makedonski, slovenski, srpski ili engleski.
Sadržaj unutar igre mora biti pisan jednim od navedenih jezika. Ukoliko jedan od navedenih nije Vaš materinji jezik - mole se igrači da koriste prevoditelj ili ostave opise igrača/saveza praznima.

Ovo uključuje ali nije ograničeno na:
 • Opise profila
 • Opise saveza
 • Poruke unutar igre
Napomena: Nickovi te imena saveza isključeni su iz navedenih ograničenja.

XI. In-game Chat

XI.1 Jezik
Kako su službeni jezici Gladiatus.ba domene bosanski, hrvatski, makedonski, slovenski, srpski ili engleski, isto vrijedi i za chat unutar same igre. Korištenje bilo kojeg drugog jezika na chatu rezultirat će utišavanjem (mute), a u težim prekršajima i in-game banom!

Napomena: Kanali saveza isključeni su iz navedenih ograničenja.

XI.2 Vulgarnost
Slanje poruka putem in-game chata ne smije biti uvredljive naravi, odnosno sadržaj ne smije biti uvredljiv. Ovo se odnosi na sljedeće ali nije ograničeno na isto:
 • Vrijeđanje korisnika ili potencijalne grupe korisnika
 • Neprimjeren/vulgaran riječnik
 • Rasističke izjave
 • Ekstremne političke izjave ili pojmovi
 • Postanje linkova na web stranice s neprimjerenim sadržajem
Kršenje navedenih kriterija rezultirat će sa određenim, odnosno neodređenim banom (utišavanjem) sa chata. U ekstremnim slučajevima situacija može rezultirati i sa banom korisničkog računa ovisno o težini samog prekršaja.

XII. Lažno predstavljanje (član tima, GameForgea, itd.)

Zabranjeno je predstavljati se kao član tima ili GameForgea.
Pravilo ne vrijedi za one igrače koji su se pridružili timu nakon što su prvobitno kreirali korisnički račun.
Najstrože je zabranjeno predstavljati se igračima kao član tima kako bi od situacije stekli korist.

Svaki prekršaj navedenog pravila biti će kažnjen banom 4 life.

XIII. Povrat izgubljenog sadržaja

Ukoliko dođe do greške u programiranju ili sličnog tipa greške u ponašanju same igre koja našteti jednom individualcu - isti nema eksplicitno određeno pravo za naknadnu od strane tima ili na backup samog korisničkog računa - tj. vraćanje korisničkog računa u ono stanje u kojem je bilo prije nastale greške.

Nadalje, u svakom slučaju zabranjeno je pokušati utjecati na odluku donesenu od strane Game Operatora na način da se kontaktira drugi Game Operator kako bi se steklo drugo mišljenje. Žalbe ili daljnji upiti oko rada Game Operatora jedino mogu biti prijavljeni Super Game Operatoru ili više, što u nekim slučajevima može rezultirati sa drugačijim scenarijem.

XIV. Prava i Uvjeti korištenja

Molimo Vas da pročitate i Prava i uvjete .

Prema gore navedenom, politika unutar igre nije dozvoljena! Svi moralno opasni, nacionalno uvredljivi, pornografski ili politički orijentirani nickovi, imena saveza, postova ili diskusija neće biti tolerirani ni u kojem slučaju. Gladiatus nije politička niti nacionalistička platforma, stoga je bilo kakav sadržaj navedenog konteksta najstrože zabranjen!

Gladiatum tim shodno tome uzima pravo da odlučuje, kako će se prema pojedincu odnositi u danoj situaciji - ovisno o samom prekršaju. Sa spomenutim Pravima i uvjetima, Gladiatus.ba zadržava prava na sljedeće:
 • Član Game tima može izdati ban individualcu na određen, odnosno neodređen vremenski period.
 • Ovo uključuje i sve one korisničke račune koji nisu prekršili niti jedno gore navedeno Pravilo igre, ali je u dogovoru s Game Adminom domene donesena odluka da je ban opravdan.
 • Molimo Vas da imate na umu da Vaše ponašanje na domeni/domenama, bez obzira o kojem se servisu radilo (Forum, igra, IRC ili bilo koji drugi servis od strane GameForgea) može rezultirati određenim, odnosno neodređenim banom.
 • Ban može biti dulji ili kraći, ovisno o prekršaju koji je korisnik napravio.
 • Prava i uvjeti su IZNAD Pravila Igre.
 • Gladiatus.ba tim zadržava pravo da promjeni Pravila Igre u onom trenutku kada je to i potrebno. (U dogovoru s Game Adminom te CoMom domene)
___________________________________________________________________________________________________

...:::Zadnja izmjena: athlon | 22.12.2012:::...
...:::Zadnja izmjena: athlon | 09.10.2013:::...
...:::Last edit by Dark_Knight_ | 21.02.2014:::...

This post has already been reported.

2

Monday, May 18th 2009, 6:16pm

Gladiatus.ba Kazneni zakon


I. Višestruki korisnički računi:
 • Korisnički računi koji nisu povezani a krše jedno od navedenih pravila igre:
 • 1. prekršaj: Opomena
 • 2. prekršaj: 14 dana
 • 3. prekršaj: 35 dana
 • 4. prekršaj: Ban 4 life
I.1 Kršenje pravila o dijeljenju iste IP adrese:
 • 1. prekršaj: 7 dana
 • 2. prekršaj: 14 dana
 • 3. prekršaj: 35 dana
 • 4. prekršaj: Ban 4 life
II. Dijeljenje korisničkog računa:
 • Ban 4 life
III. Bashing:
 • 1. prekršaj: 3 dana
 • 2. prekršaj: 7 dana
 • 3. prekršaj: 14 dana
 • 4. prekršaj: 35 dana
 • Svaki sljedeći prekršaj rezultirat će banom od 35 dana ili banom 4 life u dogovoru s GA
IV. Pushing:
 • 1. prekršaj: 3 dana
 • 2. prekršaj: 7 dana
 • 3. prekršaj: 14 dana
 • 4. prekršaj: Ban 4 life
 • Ekstremni pushing: Ban 4 life
 • U slučajevima koji su smatrani ekstremnima, ban 4 life može bit izdan prilikom prvog prekršaja
IV.1 Ograničenja vezana uz savezno skladište:
 • Pravila za kršenje ograničenja vezanih uz skladište kažnjavaju se prema točkama vezanim uz Pushing
V. Eksploatacija bugova:
 • Ban 4 life
VI. Korištenje skripti:
 • Ban 4 life
VII. Spam porukama i linkovima za regrutaciju, itd. :
 • 1. prekršaj: Opomena
 • 2. prekršaj: 1 dan
 • 3. prekršaj: 5 dana
 • 4. prekršaj: 10 dana
 • 5. prekršaj: Ban 4 life
VIII. Sadržaj:
 • Uvredljivi/ilegalni nickovi:
  • 1. prekršaj: Bez bana (Promjena nicka)
  • 2. prekršaj: 3 dana
  • 3. prekršaj: 7 dana
  • 4. prekršaj: 14 dana
  • Svaki sljedeći prekršaj rezultirat će banom od 35 dana ili banom 4 life u dogovoru s GA
 • Uvreda člana tima:
  • 1. prekršaj:Ban 4 life
 • Uvredljive poruke:
 • Lakše uvrede:
  • 1. prekršaj: 1 dan
  • 2. prekršaj: 3 dana
  • 3. prekršaj: 7 dana
  • 4. prekršaj: 14 dana
  • Svaki sljedeći prekršaj rezultirat će banom od 35 dana ili banom 4 life u dogovoru s GA
 • Teže uvrede:
  • 1. prekršaj: 3 dana
  • 2. prekršaj: 7 dana
  • 3. prekršaj: 14 dana
  • 4. prekršaj: 35 dana
  • Svaki sljedeći prekršaj rezultirat će banom od 35 dana ili banom 4 life u dogovoru s GA
 • Šovinizam, Nacionalizam, RL uvrede, Prijetnja obitelji i slično:
  • 1. prekršaj: Ban 4 life
  • Kao RL uvredom (Real life) ne smatra se: "Ubijat ću te svaki dan!", "Udarit ću te jako.", itd.
 • Uvredljiva imena saveza (Gospodar saveza smatra se odgovornim za opis saveza, ime, itd.):
  • 1. prekršaj: Opomena Gospodaru saveza
  • 2. prekršaj: 7 dana
  • 3. prekršaj: 14 dana
  • 4. prekršaj: 35 dana
  • Svaki sljedeći prekršaj rezultirat će banom od 35 dana ili banom 4 life u dogovoru s GA
IX. Jezik (Poruke/sadržaj koje nisu na službenim jezicima domene):
 • 1. prekršaj: Opomena
 • 2. prekršaj: 1 dan
 • 3. prekršaj: 2 dana
 • 4. prekršaj: 5 dana
 • 5. prekršaj: 14 dana
 • 6. prekršaj: 35 dana
 • Svaki sljedeći prekršaj rezultirat će banom od 35 dana ili banom 4 life u dogovoru s GA
X. In-game Chat:
 • Spam i poruke koje nisu na službenim jezicima:
  • 1. prekršaj: Opomena
  • 2. prekršaj: Mute 1 dan
  • 3. prekršaj: Mute 3 dana
  • 4. prekršaj: Mute 7 dana
  • Svaki sljedeći prekršaj rezultirat će muteom od 7 dana, ili stalnim muteom u dogovoru s GA
  • U težim slučajevima korisnički račun može biti banan prema točkama navedenim pod Jezik
 • Uvrede i vulgarnost:
  • 1. prekršaj: Mute 3 dana
  • 2. prekršaj: Mute 7 dana
  • 3. prekršaj: Mute 14 dana
  • 4. prekršaj: Mute 35 dana
  • Svaki sljedeći prekršaj rezultirat će muteom od 35 dana, ili stalnim muteom u dogovoru s GA
  • U težim slučajevima korisnički račun može biti banan prema točkama navedenim pod Jezik
XI. Prodaja korisničkog računa:
 • Ban 4 life
XII. Kršenje Prava i Uvjeta:
 • Ban 4 life


This post has already been reported.